Welkom

Zilverlogo zonder pay off

Rob Groeneveld

droppedImage
Rob Groeneveld (1953) is organisatie-psycholoog en oprichter van ZILVER. Als adviseur heeft hij zijn sporen verdiend in het begeleiden van complexe veranderingsprocessen in organisaties. Hij werkt in verschillende branches en kan leerervaringen doorgeven tussen sectoren als zakelijke dienstverlening, zorg, industrie, corporaties en onderwijs. Zijn bijzondere interesse is het speelveld van samenwerking tussen overheid, wetenschap en bedrijfsleven.

Hij is een ervaren en deskundig adviseur in het beoordelen en ontwikkelen van directie- en managementteams. En veel gevraagd adviseur op het terrein van besturings- en leiderschapsvragen, cultuurontwikkeling en samenwerkingsvraagstukken in teams en tussen afdelingen.

In meer dan 30 jaar heeft hij geleerd dat het oplossen van organisatievragen in essentie vaak gaat om mensen op de goede positie in hun kracht te zetten. Hij ontwerpt en begeleidt ontwikkelingsprocessen waardoor dit mogelijk wordt. En waardoor individuele en collectieve energiebronnen worden ontsloten om doelen en dromen voor mensen, groepen en organisaties te verwezenlijken.

Hij laat zich leiden door het inzicht dat fundamentele veranderingen vaak niet tot stand komen door iets toe te voegen, maar hinderende patronen te doorgronden. Dat vraagt om inzicht en respect voor bestaande gedragspatronen. Deze zitten meestal logisch en slim in elkaar en vervullen een belangrijke functie. In ontwikkelingsprocessen is het daarom belangrijk om de dialoog in en tussen mensen te openen rondom de vraag: "waarom gaat het zoals het gaat?"

Leren doe je op het werk. Daarom tref je hem niet vaak aan in verre conferentieoorden, maar implementeert hij met u verbetering en vernieuwing in de praktijk van alledag

Als coach is hij bedreven in de meer diepgaande vraagstukken van persoonlijke groei. Hij is een breed gecertificeerd coach en gebruikt onder andere de AEM cube®, Zelfkonfrontatiemethode® en Voice Dialogue® om antwoord te vinden op het vlak van persoonlijke effectiviteit en zingeving.

Is voldaan als cliënten zeggen: “ik wist niet dat ik wist dat ik het wist …..”

Hij is auteur van diverse publicaties op het terrein van organisatieontwikkeling, teameffectiviteit en HRM.

londonnewyorkamsterdam